Sunday, September 6, 2015

Spre Bosnia prin inima Muntenegrului: Pasul Sedlo

Radu

Ne incepem dimineata cu o plimbare romantica in patru cu barca pe Crno Jezero, adica Lacul Negru, un lac glaciar la doi pasi de campingul nostru Ivan Do. Dragos e primul la vasle, apoi urmez eu si uite-asa ne etalam in fata doamnelor noastre calitatile de vaslasi de prima clasa.







Strangem tot si pornim spre...Bosnia! Fix prin inima Durmitorului, adica prin Pasul Sedlo. Habar nu aveam de drumul asta. Este absolut superb, un fel de Transfagarasan + Transalpina la un loc, la superlativ si aproape nepopulat. Sus in pas incepe sa picure, numai bine sa ne testam costumele de ploaie, care rezista cu brio. Intalnim un cicloturist din Turcia care impinge din greu la coarne ca sa-si traga un selfie in cel mai inalt punct al trecatorii.











Din drumul de munte iesim in Canionul Piva, granita naturala si singura legatura de drum care ne poarta spre Bosnia. Un alt drum superb, o alta supriza ce ne-o rezerva micul Muntenegru.





Prima poza din Bosnia. Pe marginea asta de drum, in drumul nostru spre Sarajevo, prin valea asta misterioasa unde miroase a brad si a pin, m-am simtit pentru prima oara de parca as fi acasa.



No comments:

Post a Comment