Friday, August 21, 2015

When in Krushevo

Iulia   

  Locuitorii din Krushevo au cuptoare foarte mari, cat sa incapa tigaia mamei lui Zahi care ne-a asteptat cu un mix de mancare minunat. Bem cel mai galben rachiu si pornim seara la plimbare. Prietenul lui Zahi, Igor, ne-a rezervat o masa in piata centrala unde ascultam un concert de jazz. Oraselul asta de o mie si-un pic de oameni are o viata de noapte chiar intensa. 
   E plin de calatori in jurul nostru. Fac aici o mentiune: Igor e genul de om care are mai multe ore petrecute in aer decat pe pamant. E unul dintre cei mai buni parapantisti din lume iar in Krushevo oamenii vin de peste tot, aproape tot timpul anului, ca sa zboare cu el. E o vedeta locala. Ne miram cu totii de cat de frumos e aici. Am subestimat Krushevo. De fapt, am subestimat Macedonia.
   Noaptea continua cu bere, sandvisuri gustoase facute intr-o chicineta, ploaie, un concert al unei doamne siliconate intr-un restaurant deschis recent, unde barbatii parca au intrat in transa, iar bere, rachiu de miere!!, tratament cu propolis a la Igor pentru raceala, povesti in pensiunea lui si apoi somn adanc - ratat sauna.


Daca ajungeti in Krushevo, de neratat Krushevo Pot, la Pizza Skar, in centru. La noi a intrat in top trei mic dejunuri.

Masina Zastava e peste tot.




Zahi.




Monumentul dedicat revolutionarilor macedoneni din perioada ocupatiei otomane a Krushevo-ului.



Coburi, versiunea 1.0

Ultimul mohican - mester de butoaie din Krushevo.

Comitetul de la revedere, la iesirea din Krushevo.


No comments:

Post a Comment